The layout of the V60 HOUSE promotes relaxation and reconnection with the family

Not too long ago, an automotive-inspired home for two retired racing drivers popped up on our pages. This time we have another modern dwelling built by WARchitect for two airline pilots. If you were expecting crazy aviation themes, there aren’t any here. Instead, the design of the V60 HOUSE is to help owners reconnect with nature and with each other.

This private residence is located at Vibhavadi 60, Laksi, Bangkok, Thailand and stands on a plot surrounded by trees. Also, the property is away from the main road which means they can enjoy the fresh air. The couple’s parents also live nearby, making it a wonderful place for family reunions.

MAISON V60 spans just over 4,800 square feet with large open areas and high ceilings. As WARchitect says, husband and wife have careers that keep them sitting for long hours at a time. Plus, the cockpit is their office, and it can get claustrophobic at times.

Therefore, the layout of the V60 HOUSE attempts to integrate relaxation, healing and unrestricted freedom. Another unique aspect of the place is the way the volumes interconnect. Instead of keeping everything in one structure, it has three areas.

There is the master bedroom, a living room and a guest area. To access each of them, you have to go through a courtyard with a pleasant view of the greenery and the sky. It makes everything seem to be flowing cohesively. Wood cladding, marble and concrete create an inviting atmosphere within its walls.

Huge sections of glazing provide magnificent views of the landscape outside. There is also a terrace that extends over the swimming pool. The V60 HOUSE is a wonderful haven of peace to relax between two flights.

Learn more

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

Images courtesy of WARchitecture